“Dones olesanes”

L’editorial olesana Edicions Paper d’Estrassa ha publicat el llibre il·lustrat “Dones olesanes”. L’obra, que arribarà a les llibreries a principis de març, busca posar en valor el testimoni vital de quinze dones d’Olesa que han destacat per la seva trajectòria professional. Ho fa a través d’un llibre coral, il·lustrat i escrit de forma íntegra per dones del municipi, que relata l’esforç de les protagonistes per obrir-se pas en un món on les dones mai han tingut prou visibilitat i on els espais de poder han estat tradicionalment en mans d’homes.

Si les condicions ho permeten, l’editorial té previst presentar la publicació en un acte coorganitzat amb l’Ajuntament al Parc Municipal d’Olesa el proper dissabte 7 de març, a les 17:30 hores.

La publicació relata els testimonis de M. Carmen Fernández, directora d’Innovació de Mediapro; Pepita Pascual, primera alcaldessa d’Olesa; Eva Creus, enginyera química que ha treballat amb la NASA; Elisenda

Solsona, escriptora i guanyadora de dos premis literaris; Roser Cascante, soprano i professora de música; Verònica Pamiés, atleta paralímpica; Júlia Vergara, investigadora de la Covid-19 i veterinària; Mònica Figueras, vicerectora de la Universitat Pompeu Fabra; Soufia Haji Shov, presidenta de l’Associació Ajial de dones marroquines; Mercè Roquer, gerent de l’Ajuntament d’Olesa; Llum Mascaray, activista social i professora; Eulàlia Vila, jugadora de bàsquet; Dolors Xairó, biòloga i ex-directora d’operacions de Grifols; Carme Gómez, fundadora d’Ariadna contra el càncer de mama i Rosa Segura, fundadora de l’Associació Prodisminuïts Santa Oliva.

Concretament, al llibre hi apareixen il·lustrades respectivament per les següents autores locals: Ona Boixader, Marta Font, Inma Clemente, Maria Grimau, Alícia Latorre, Sara García, Jenifer Ambròs, Montse Cascante, Mònica Ortega, Marta Martínez, Lara Pallarès, Núria Fandos, Judith Matas, Anna Agudo i Eva Fernández. Els textos i la documentació són obra de la periodista Mireia Baró i el projecte ha estat ideat i coordinat per l’editor Quim Moreno.

La tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió assessora de dones creada específicament per a l’ocasió i formada per perfils professionals diversos. N’han format part Mireia Baró, Anna Casado, Núria Jané, Camil·la Sánchez, Mariona Sanmartí, Oliva Serra i Maria Dolors Vilardell coordinades per Montse Font. El criteri de selecció ha estat el de cercar diversitat de sectors i mostrar aquelles professions en les quals la dona és menys visible. Enhorabona!

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia