Tota la programació de la Festa Major d’Olesa!

Tota la programació de Juny i Juliol a Olesa, amb la Festa Major 2024!

 

L’agenda del Juny

 

Exposicions

 

Del 14 al 28 de juny

Concurs de Cartells de Festa Major. A la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

 

Del 15 al 26 de juny

49è Concurs de Pintura Ràpida i 53è Concurs de Pintura d’Olesa. Al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: Escola Municipal d’Arts i Oficis.

 

 

 

 

 

Dijous 13

Taller: “Construïm ciutats”, conte-taller per a famílies amb infants de més de 4 anys. A les 18 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

 

L’alcalde als barris: Els Closos. A les 11 hores, a la rambleta dels Closos.

 

40è Premi de Recerca Vila d’Olesa, 29è Premi Batec Jove i 5è Premid e Recerca amb perspectiva de gènere. A les 19 hores, al Saló de Plens Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Divendres 14

Òpera LiceuBib “Adriana Lecouvreur”, comentada per Albert Galceran. A les 19 hores, a la Casa de Cultura.

 

Dissabte 15

Lliurament de premis del 53è Concurs de Pintura d’Olesa i 49è Concurs de Pintura Ràpida. A les 14 hores, el veredicte en un acte públic, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Les obres presentades s’exposaran al celler del centre fins al 26 de juny. Organització: Escola d’Arts i Oficis.

 

Cursa del Foc: la Milla del Foc, la Cursa del Fogonet per als més petits i la cursa adaptada. A més, les curses de 5 i 10 km comptaran amb llebres per ajudar-te a assolir els teus objectius. A les 17:45 hores, a la Plaça Catalunya. Organització: Club Atletisme Olesa.

 

Diumenge 16

Cursa del Foc: 5 k i 10 k, en un nou circuit urbà homologat. A les 8:45 hores, a la Plaça Catalunya.

Organització: Club Atletisme Olesa.

 

Mostra Musical. Sessió matinal (musicoteràpia, corda, veus, guitarres i acordions), de 12 a 13 hores, a l’Escorxador; sessió de tarda (vent i percussió), de 19 a 20 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: Escola Municipal de Música.

 

Concert de música clàssica “Les mil i una nits”, amb la Cobla La Llobregat. A l’entrada de la parròquia. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Dimarts 18

Ball folk. Aprèn a ballar el ball tradicional i gaudeix de la música folk a càrrec de la Fanfara, el taller tradicional i una cobla formada especialment per l’ocasió. A les 18 hores, a la Plaça de les Fonts. Organització: Escola Municipal de Música.

 

Dimecres 19

Conteconcert “El senyor Oriol” de Thomas Baas, amb els alumnes de l’Escola de Música. A les 17:45 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Biblioteca.

 

L’OAC als barris: Les Planes. De 9 a 13 hores, al local de l’AV Les Planes. Organització: Ajuntament.

 

Jam session dels alumnes de l’Escola Municipal de Música oberta a tothom qui vulgui tocar. Porteu el vostre instrument o gaudiu de la música en viu. A les 20 hores, als Salistes.

 

Dijous 20

Presentació del llibre “El meu marit es posa faldilles”, de Carme Parera i Rodríguez. A les 19 hores, a la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament i Biblioteca.

 

 

Festa Major 2024

 

Divendres 21

Pregó de Festa Major, a càrrec de Laia Buch, Paula Panicello i Andrea Prieto, campiones del món de patinatge artístic i entrenadores del Club Patinatge Artístic d’Olesa. A les 20 hores, a la Plaça Fèlix Figueres i Aragay.

 

Espectacle familiar itinerant “Cacos”, a càrrec de la companya Campi qui pugui. A les 20:15 hores, a la Plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: La Xarxa Olesa.

 

Nit de la Salsa. Petita introducció a la història de la salsa, a les 22 hores; concert amb Afro Latin Jam All Stars, a les 22:30 hores. De mitjanit a 1:30 hores, música salsa amb Bio Metralleta DJ. Al Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Punt Vermell informatiu sobre el racisme i de difusió de la campanya “Olesa és antiracista”, amb SOS Racisme Catalunya. De 22 hores a mitjanit, al Parc Municipal.

 

Nit de les Bèsties. A les 17 hores, plantada de bèsties, tallers i activitats culturals; a les 21 hores, trobada de percussió (Plaça Fèlix Figueras i Aragay, carrers Salvador Casas, Anselm Clavé, dels Arbres i Plaça Catalunya). A les 22 hores, Correfoc (Plaça Catalunya, avinguda Francesc Macià, carrer República Argentina, Plaça Fèlix Figueras i Aragay, carrer Salvador Casas, Passeig del Progrés i Plaça Catalunya). A les 23:30 hores, Festa Jove amb DJ UPyD i Ruyex, a la Plaça Catalunya. Organització: UEC Olesa.

 

Dissabte 22

Activitat familiar gratuïta de la Foguera de Sant Joan: veniu a escoltar una història meravellosa sobre Olesa i una serp d’aigua, i feu amb les vostres mans una joguina que farà que la Festa Major sigui d’allò més virolada i alegre. Amb Martí Alcón, Miquel Grima, l’Escola d’Arts i Oficis i la Biblioteca teniu assegurat un matí ple d’emocions, activitats i sorpreses! De 10 a 13 hores, a l’arbreda del Parc Municipal.

 

Tallers de música, amb l’Anna Roig. De 10:30 a 11:15 hores, per a nadons de 9 mesos a 2 anys; d’11:30 a 12:15 hores, per a infants de 2 a 3 anys. A la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

 

45a Trobada de Gegants. 40è aniversari dels grallers i 10è aniversari dels gegants Salvador i Montserrat. A les 17:30 hores, plantada de les colles; a les 18:30 hores, parlament i ball de les colles; a les 19:30 hores, Cercavila des de la Plaça Fèlix Figueras i Aragay. Organització: Associació de Geganters i Nans d’Olesa.

 

Taller de malabars, espectacle familiar a càrrec de la companyia Moi Jordana. A les 19:30 hores, a l’escola Montserrat. Organització: La Xarxa Olesa.

 

10ª edició de la Nit de Barraques. A les 20 hores, obertura de barraques amb Pati & Funktionary; a les 21:30 hores, sopar popular; a les 23 hores, tradicional Quinto, i a partir de la mitjanit, Dj Tupé, Los Bongo Beat, Xana i Dj Ruyex. Al Parc Municipal. Organització: CAU, Custus Ignis i CROM.

 

 

Festa Jove i Punt Lila. A les 23 hores, DJ Dylan Lorenzo; a l’1, DJ Trapella. A la Plaça de l’Oli. Organització: Ajuntament.

 

Concert d’èxits d’abans, amb el grup Cafè Trio. A partir de la mitjanit, a la Plaça de la Sardana. Organització: Ajuntament.

 

24 hores de Futbol Sala. A les 17 hores, al pavelló Salvador Boada. Organització: Club Futbol Sala Olesa.

 

Diumenge 23

Matinades 2024, amb música, tambors i gralles. Recorregut: Plaça de les Fonts, carrers Església, Riera, Sastre, Verge del Pilar, Sant Antoni, Riera, Mare Paula Montalt, Ample, Creu Real, Hospital, de Dalt, de Baix, Coscoll, de la Font de Can Soler i local de la UEC Olesa. De 8 a 10 hores. Organització: Associació de Geganters i Nans d’Olesa.

 

Activitat familiar de la foguera de Sant Joan. Vine a gaudir d’un matí d’activitats i tallers, amb cercavila final! De 10 a 12 hores, a l’arbreda del Parc Municipal.

 

Concert amb Figa Flawas, a mitjanit. A partir de l’1:30 hores, Festa dels ‘80s i ‘90s, amb DJ Toni Peret i DJ Pablo. A la Plaça Catalunya.

 

Tallers de música, amb l’Anna Roig. De 10:30 a 11:15 hores, per a nadons de 9 mesos a 2 anys; d’11:30 a 12:15 hores, per a infants de 2 a 3 anys. A la Casa de Cultura. Organització: Ajuntament.

 

40 anys d’agermanament amb Weingarten. Recepció d’un banc amb forma de cor, obsequi de Weingarten. A les 11 hores, al Parc dels Estricadors (Les Planes). Organització: Alcaldia i Comitè d’Agermanament Weingarten-Olesa.

 

Cercavila de la serp d’aigua. La gran serp d’aigua, elaborada als tallers familiars, farà una cercavila cap al Parc del Llac i envoltarà la foguera de Sant Joan. A les 12 hores, a l’arbreda del Parc Municipal.

 

Vermut musical, amb Cat Klezmer. A les 12:30 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Concert de corals d’Olesa, d’Abrera i de Weingarten. A les 18 hores, a la parròquia. Organització: Alcaldia i Comitè d’Agermanament Weingarten-Olesa.

 

“POI”, espectacle familiar a càrrec de la companya D’es Tro. A les 19:30 hores, a l’escola Montserrat. Organització: La Xarxa Olesa.

 

Arribada de la Flama del Canigó, a les 19:30 hores. Recorregut: rotonda dels Closos, avinguda Francesc Macià, carrers Jacint Verdaguer, Anselm Clavé, Salvador Casas i Plaça Fèlix Figueras i Aragay. A les 20 hores, arribada de la Flama a l’Ajuntament, acompanyada d’entitats d’Olesa; lectura del missatge de la Flama, hissada de l’estelada i cants. La Flama romandrà en custòdia a l’Ajuntament fins a l’encesa de la foguera. Organització: CAL, ANC i Òmnium Cultural, seccions d’Olesa i Comitè d’Agermanament Weingarten-Olesa.

 

Sopar de revetlla, amb música ambient, a partir de les 20:30 hores, al Parc Municipal. Zona de pícnic lliure (cal portar la taula i les cadires).

 

Encesa de la foguera de Sant Joan. A les 23:30 hores, al Parc Municipal, amb els Diablots Olesa, la Colla de Diables Custus Ignis i el Drac Olivé.

 

Concert de revetlla sènior, amb l’orquestra Xarop de Nit. A partir de la mitjanit, a la Plaça de l’Oli.

 

Concert de revetlla “Tribut a Mecano”, amb The Tutsies. A partir de mitjanit, a la Plaça Catalunya.

 

Revetlla Jove, amb Lal’Ba, a partir de mitjanit; Les Testarudes, a l’1:30 hores, i a partir de les 3 hores, The Papa’s and The Popo’s.

 

Dilluns 24

40 anys d’agermanament amb Weingarten. Acte d’aniversari i descobriment del monument reformat. A les 11 hores, al Parc Municipal.

 

Espectacle de ciència: “Tot Catalunya”, amb Lutravioleta. A les 12 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Vermut musical, amb la cantant i compositora Anna d’Ivori. A les 13 hores, a l’arbreda del Parc Municipal.

 

“952, espectacle de dansa de l’Esbart Olesà, amb l’acompanyament musical de la Cobla Vila d’Olesa. A les 19 hores, al teatre La Passió. Organització: Esbart Olesà.

 

“White Bottom”: espectacle familiar a càrrec de la companyia Ramiro Vergaz. A les 19:30 hores, a l’escola Montserrat. Organització: La Xarxa Olesa.

 

Sardaxou, amb la Cobla Contemporània. A les 22 hores, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Rua i Nit de la Llum. A les 22:30 hores, il·luminem la Plaça Fèlix Figueras i Aragay; a les 23 hores, inici de la rua: Plaça Fèlix Figueras i Aragay, carrers Salvador Casas, Anselm Clavé, Jacint Verdaguer, avinguda Francesc Macià i Plaça Catalunya. A partir de les 23:30 hores, Gran Festa de Llum a la Plaça Catalunya amb DJ Two Fuckings i Jordi Callau. Organització: Ajuntament.

Per participar a la rua és imprescindible guarnir-se amb elements lluminosos. Venda anticipada a través de Vivetix Olesa i recollida del material a la Casa de Cultura del 18 al 21 de juny: de 10 a 13 i de 17 a 20 hores. Venda el 24 de juny: a la Plaça Fèlix Figueras i Aragay a partir de les 22 hores (excepte si s’ha esgotat el material en la venda anticipada).

 

Taller de maquillatge drag king, a càrrec de Faranoix. A partir de les 22:30 hores, al Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Concert Jove: a les 22:30 hores, amb Gürtel Club; a mitjanit, Ruïnosa i les Strippers de Rahola; d’1:30 a 2:30 hores, DJ Operación Tándem. Al Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Dimarts 25

Ballada de sardanes de Festa Major, amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 19 hores, a l’arbreda del Parc Municipal.

Final de Festa Major. Tastets de Festa Major: venda de tickets des de les 19 hores; servei de barra i de tastets des de les 19:30 hores. Concert La Nit del Canet, a les 21 hores. A l’arbreda de Cal Mané i zona del llac. Organització: Ajuntament.

 

Dimecres 26

L’OAC als barris: Poble Sec. De 9 a 13 hores, al local social de l’AV del Poble Sec. Organització: Ajuntament.

 

Divendres 28

Festa Major del barri de La Rambla-Eixample. Fins al 30 de juny.

 

Club de Lectura: “L’Antologia de les mil i una nits”, amb la traductora Margarida Castells Criballés. A les 18 hores, a la Biblioteca.

 

Acte central del Dia per l’Alliberament LGTBIQ+. Tarda d’actes per commemorar el Dia per l’Alliberament LGTBIQ+ amb: Pintada d’un banc amb la bandera LGTBIQ+, Lectura del manifest, Bingo musical LGTBIQ+ i Punxa discos PD Laón. A partir de les 19 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Dissabte 29

3a Mostra de Dansa Mou-T, amb actuacions de Bollywood, dansa oriental, K-pop i dansa urbana. A les 18:30 hores, al Casal d’Olesa. Organització: Associació de Dansa Luna Nueva i Associació El Casal Cultural d’Olesa.

 

Teatre: “El metge a garrotades”, de Molière, a càrrec del Grup de Teatre Trastocats de la UEC. A les 20 hores, a la UEC Olesa.

 

L’agenda del Juliol

 

Dilluns 1

Sardanes a la fresca, amb la Cobla La Principal de la Bisbal. A les 21:30, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Dimarts 2

Taller de música per a nadons (de 9 mesos a 2 anys), a càrrec d’Anna Roig. A les 17 hores, a la Casa de Cultura.

 

Dijous 4

Cinema familiar a la fresca. A les 21:30 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

Dissabte 6

Música als patis. A les 22 hores, al Centra Cultural Cal Puigjaner. Organització: AV Casc Antic.

 

Diumenge 7

Mostra dels tallers de teatre. Acte del centenari de l’entitat. A les 18 hores, al Casal. Organització: Associació El Casal Cultural d’Olesa.

 

Dilluns 8

Sardanes a la fresca, amb la Cobla La Llobregat. A les 21:30, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Dijous 11

Cinema familiar a la fresca. A les 21:30 hores, a l’arbreda del Parc Municipal. Organització: Ajuntament.

 

L’alcalde als barris: La Rambla-Eixample. D’11 a 13 hores.

 

Dissabte 13

Música als patis. A les 22 hores, al Centra Cultural Cal Puigjaner. Organització: AV Casc Antic.

 

Festa Major del barri de Les Planes. Organització: AV Les Planes.

 

Diumenge 14

L’OAC als barris: La Central. De 9 a 13 hores, al local social de l’AV de La Central. Organització: Ajuntament.

 

Dilluns 15

Sardanes a la fresca, amb la Cobla La Jovenívola de Sabadell. A les 21:30, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Dimarts 16

Taller de música per a nadons (de 9 mesos a 2 anys), a càrrec d’Anna Roig. A les 17 hores, a la Casa de Cultura.

 

Divendres 19

Xerrada “Descobrint el passat local a través de la licorella. Una roca amb molta història”. A càrrec de Joan Soler (Cicle L’objecte del mes). A les 19 hores, al Centre Cultural Cal Puigjaner. Organització: Ajuntament.

 

Festa Major del barri de La Central-Olivera. Fins al 21 de juliol.

 

Dissabte 20

Música als patis. A les 22 hores, al Centra Cultural Cal Puigjaner. Organització: AV Casc Antic.

 

Dilluns 22

Sardanes a la fresca, amb la Cobla Sant Jordi de Barcelona. A les 21:30, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Divendres 26

Festa Major de Ribes Blaves. Fins al 28 de juliol.

 

Dissabte 27

Música als patis. A les 22 hores, al Centra Cultural Cal Puigjaner. Organització: AV Casc Antic.

 

Dilluns 29

Sardanes a la fresca, amb la Cobla Vila d’Olesa. A les 21:30, a la Plaça de la Sardana. Organització: ACF Olesa Sardanista.

 

Totes les activitats proposades en aquesta secció són enviades per les entitats i associacions organitzadores. La redacció del 08640 no es fa responsable d’alteracions dels programes o de canvis d’última hora.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia