Cursa del Foc

Des de l’any 1979, el Club Atletisme Olesa organitza una cursa popular a la vila d’Olesa de Montserrat pels vols de Sant Joan. Fa 15 anys que la cursa va esdevenir un format més modern i actual, amb el nom de “Cursa del Foc”.

Actualment la cursa té un format festival, dissenyat per donar cabuda a tots els públics. La cursa conta amb una fira, curses de nens i adults. L’ultima edició va ser al 2019 on la Cursa del Foc va aconseguir arreplegar més de 700 corredors/es i 2000 persones d’afluència.

L’esdeveniment començarà a primera hora del proper dissabte 19 de juny amb la Fira del Corredor i l’entrega de dorsals, al centre del poble. Per la tarda, hi haurà les curses infantils, milla del foc i un petit concert de cloenda.

A primera hora del diumenge 20 de juny, el plat fort de la jornada: el Campionat de Catalunya de 10 km en ruta. A les 8:30 hores es donarà el tret de sortida d’una de les competicions més importants realitzades a Olesa des de fa molt anys. Els millors especialistes del país vindran a Olesa a intentar guanyar un títol molt desitjat pels atletes cada any. La cursa també ofereix la possibilitat de córrer a atletes populars en dos distancies, 5 i 10 km.

Per suposat, en aquesta edició es tindran en compte una series de mesures extres per garantir la seguretat i salut dels participants envers l’actual situació de pandèmia.

Des de l’entitat han explicat que “degut a l’actual situació de pandèmia no podem fer una crida massiva a participar de l’esdeveniment, és per això que estem buscant ajuda per poder donar-li la màxima cobertura, si més no, al Campionat de Catalunya de 10 km en ruta com l’acte més important”. L’acte de presentació oficial de la Cursa i el Campionat es va realitzar el passat dijous 10 de juny a la Casa de Cultura, amb la presència del president de la Federació Catalana d’Atletisme, Joan Villuendas, l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, el president del Club Atletisme Olesa, Juanjo Agudo i l’Albert Ollé, atleta olesà.