CUP

CUP

CUP Olesa es presentarà a les eleccions municipals del proper 28 d’abril i hem parlat amb en Marc Serradó, Marc Guevara i Oliva Serra.

 

P: Què és la CUP?

R: La CUP o Candidatura d’Unitat Popular és l’eina institucional de l’Esquerra Independentista i, per tant, defensem els eixos i els postulats d’aquest moviment: apostem per uns Països Catalans socialment justos, radicalment feministes, i ambientalment sostenibles. La CUP respon a la necessitat de vertebrar el projecte de la unitat popular des dels municipis.

 

P: Què vol dir que sou municipalistes?

R: Entenem el municipalisme com una aposta estratègica per a la transformació social i la construcció nacional, que enllaça tot allò que afecta políticament la vida de les persones en el seu entorn més proper i la lluita per millorar les seves condicions de vida.

 

P: En què consisteix el vostre projecte?

R: Volem posar sobre la taula una manera diferent de fer política. Volem teixir l’alternativa des del carrer i donar veu a les entitats i els moviments socials a la institució, ampliant i fent un ús real dels diversos canals de participació ciutadana.

 

P: Heu confirmat que us presenteu a les eleccions? Per què ara?

R: Per a nosaltres, la lluita al carrer a través de l’organització popular ha estat sempre imprescindible. Ara, apostem per a defensar el nostre projecte polític també a les institucions. Ens presentem perquè creiem que podem ser útils, perquè tenim propostes positives pel conjunt de les classes populars i perquè tenim voluntat de treball i de diàleg.

 

P: Com i quan naixeu?

R: Fa un any i mig, en el context previ al referèndum de l’1 d’octubre, un grup ampli de persones creem la plataforma Olesa Pren Partit amb la voluntat de coordinar la campanya de l’esquerra independentista per a difondre, participar i fer efectiu el referèndum de l’1 d’Octubre. Posteriorment a la celebració del referèndum, la plataforma inicia un procés de reflexió col·lectiva i decideix, finalment, que cal seguir treballant conjuntament centrant la nostra acció política al municipi, a través de la creació i consolidació d’una Assemblea Local de la CUP.

 

P: Què voleu oferir als veïns i veïnes d’Olesa?

R: Volem recuperar la propietat col·lectiva dels serveis bàsics del municipi per a traslladar-los de la lògica mercantil a la lògica del servei de qualitat. Això ens permetrà garantir uns serveis públics dignes i eficients, unes condicions laborals justes per a les treballadores, i una major capacitat de gestió democràtica dels nostres serveis i recursos.

Som les que volem que l’Ajuntament governi obeint, que les apostes municipals sorgeixin de les necessitats reals de les ciutadanes, i de l’expressió d’aquestes en òrgans de decisió popular. Qui enriqueix el poble és la gent organitzada que treballa per al bé comú. El nostre objectiu és que les organitzacions i les entitats del poble puguin autogestionar-se i trobar, sempre, la institució al seu servei.

 

P: Com es conformarà la llista?

R: Amb la gent de l’Assemblea i amb la gent que ens dóna suport. La majoria venim d’estar vinculats amb el teixit social i associatiu d’Olesa. Encara no hem decidit qui serà el o la cap de llista. Actualment estem treballant per generar un equip fort i cohesionat, i acabant de configurar la llista. Tenim propostes per a encapçalar-la, però no ens preocupa en excés. Som les que pensem que el conjunt és el que importa i que qualsevol persona de l’Assemblea pot representar-la en qualsevol moment, perquè la nostra manera de funcionar és assembleària i horitzontal. També estem treballant en el nostre codi ètic, que presentarem ben aviat, i que han d’acceptar públicament totes les persones de la llista.

 

P: I per què serveix aquest codi ètic?

R: El codi ètic estableix un seguit de principis irrenunciables en relació a l’exercici d’un càrrec polític. Per nosaltres és important perquè és la garantia del nostre compromís social i polític amb el poble, la nostra radicalitat democràtica, i els nostres mecanismes interns per a fer front a la corrupció. Afrontem les legislatures com un servei que fem durant uns anys de la nostra vida sense interessos econòmics i de partit.

 

P: Quina valoració feu de la legislatura actual?

R: Creiem que el govern municipal ha fet una gestió acceptable de la vida diària del municipi durant la darrera legislatura, tot i que la implementació d’alguns projectes podria haver estat millor. No obstant això, estem convençudes que, en el context d’una majoria absoluta, ha deixat perdre l’oportunitat d’apostar per una agenda municipal transformadora i per una participació ciutadana real i de base.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia