Continuïtat

Aquesta carta té com a objectiu principal agrair a les persones sòcies la participació en les votacions celebrades el dia 16 de març, i per haver escollit el Consell Rector de la Cooperativa de l’Aigua. En aquest acte vàrem participar 786 socis presents i 273 de representats; en total és van emetre 1.059 vots. Els resultats varen manifestar, clarament, que la majoria de les persones sòcies reconeixien la feina feta al llarg d’aquests 33 anys de transformació social i econòmica de la Cooperativa, i amb la responsabilitat social que presta el servei dia a dia, els 365 dies de l’any.

Cal felicitar a tots els ciutadans d’Olesa, així com a totes les persones sòcies de la Cooperativa, per l’exemple que vàrem donar durant l’Assemblea i al llarg del procés de les votacions. També cal reconèixer el treball dels empleats i Òrgans Socials de la Cooperativa a l’hora d’organitzar i atendre les persones sòcies assistents a l’Assemblea.

Les persones sòcies que formarem el Consell Rector tenim el ferm propòsit d’exercir el càrrec amb diligència i responsabilitat, tal com hem fet fins ara, i seguir fixant les directrius generals d’actuació en la gestió cooperativa, amb subjecció a la política general establerta per l’Assemblea General, així com també, el control permanent de la gestió empresarial de la Cooperativa. Crec que és crucial que el Consell Rector de la Comunitat Minera Olesana amb 155 anys d’història, compti amb la presència de persones grans que han estat socis fundadors de la Cooperativa, amb experiència en  l’abastament i subministrament d’aigua potable al municipi, especialment en aquests moments de crisi climàtica i d’emergència per sequera.

És important per a les persones sòcies saber que les persones que formarem part del Consell Rector som persones que tenim un coneixement profund de la història, i de les pràctiques i els reptes relatius a l’abastament d’aigua potable al municipi. La nostra experiència pràctica és inestimable, per prendre decisions informades durant situacions de sequera.

Durant anys hem atresorat uns coneixements amplis de la geografia local i dels recursos hídrics disponibles al municipi i també a la zona de la Cubeta d’Abrera. Això ens permet gestionar millor la sequera i proposar solucions adaptades a les circumstàncies locals.

La continuïtat de persones sòcies en el Consell Rector proporciona una estabilitat important en la presa de decisions, i ajuda a mantenir la coherència en les polítiques i les pràctiques de l’entitat, malgrat els canvis  que es poden donar en altres àmbits de l’administració. Cal esmentar que els membres que continuem formant part del Consell Rector som persones que hem passat per diferents períodes de renovacions, que no s’han pogut fer per falta de socis i sòcies que estiguessin disposats a agafar la responsabilitat de formar-ne part. Aquesta bona disposició de les persones que hem continuat, han fet que la Cooperativa seguís millorant el servei en qualitat i eficàcia. La continuïtat de la gestió ha fet possible aprendre valuoses lliçons sobre com millorar l’eficàcia de l’abastament, i aquestes experiències les compartim amb els nous membres del Consell Rector. Aquests han de ser el relleu generacional que asseguri la continuïtat, amb el propòsit  d’ajudar a millorar la resiliència de la Cooperativa davant de futures crisis que ens portarà el canvi climàtic i les condicions socials i econòmiques derivades d’aquest.

En resum, creiem que és bona i positiva la participació de persones grans amb una llarga experiència professional al servei de la Cooperativa. Això és fonamental per garantir una gestió eficaç i un bon traspàs generacional. La seva experiència, coneixement local i capacitat d’haver afrontat reptes passats, ofereixen una perspectiva única i valuosa per protegir els interessos de la Cooperativa i per afrontar els reptes mediambientals, socials i econòmics que s’albiren.

Joan Arévalo i Vilà

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Alimentació

Farmàcies de Guàrdia