Casal Cívic

El Casal Cívic i Comunitari Olesa és un equipament de la Generalitat de Catalunya ubicat al barri Sant Bernat, un espai de dinamització del barri i obert a tot el poble d’Olesa. El Decret 46/2022 de 15 de març, dels casals cívics i comunitaris de la Generalitat de Catalunya, és el que regula aquests equipaments i estableix el marc jurídic dels casals, i els defineix com a espais públics de participació i convivència que posen un conjunt de serveis i recursos a l’abast de la comunitat, entenent-los com a espais comunitaris de referència per a la ciutadania. Els casals cívics i comunitaris, com a serveis públics, han d’incidir en el desenvolupament i la transformació dels territoris així com en la promoció dels valors cívics i comunitaris, perseguint la millora de les condicions de vida, l’autonomia, el benestar i la qualitat de vida de les persones i de la comunitat.

A Olesa l’equipament compta amb diferents programes i serveis adreçats a públics diversos. Hi ha el programa “Jugar i descobrir”, adreçat a infants de 4 a 12 anys que integra el joc i la descoberta en el temps de lleure dels infants. Educa els nens i nenes en els valors cívics del respecte, la tolerància, la solidaritat i la cooperació; els desenvolupa la imaginació i la creativitat, i els fomenta l’amistat i la convivència. Funciona de dilluns a dijous en horari d’extraescolar, amb dues persones educadores que dinamitzen els espais. Els divendres disposa d’un espai de joc familiar adreçat a totes aquelles famílies que vulguin gaudir d’una estona de joc amb els seus fills/es en un espai relaxat.

Hi ha també un programa extens d’activitats diverses adreçades a persones adultes, des d’activitats físiques, (cardiodance, gimnàstica adreçada a gent gran…) activitats artístiques, formatives, de creixement personal…

El casal ofereix també el servei de cessions d’espai per entitats sense ànim de lucre que vulguin desenvolupar les seves activitats socials, culturals o educatives en benefici de la comunitat. Dins el casal actualment hi participen l’Associació de Voluntaris d’Olesa, que una vegada al mes realitza el control de salut per a gent gran. També s’hi troba l’AFA Sant Bernat que organitza activitats en horari on els infants estan a l’escola (pilates, aerodance, taller de fotografia digital..) i l’Associació Dones i Progrés.

L’equipament disposa de wifi, un espai de lectura i de préstec de llibres. El casal es troba ubicat a la carretera de la Puda s/n, està obert de dilluns a divendres de 15 a 21 hores i de forma trimestral ofereix una programació d’activitats variada.

Casal Cívic

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia