Casal centenari

El 20 de gener 1924 s’inaugurava el primer edifici del Casal Catequístic d’Olesa. Cent anys després, el passat dissabte 20 de gener, l’actual edifici d’El Casal i els seus voltants van omplir-se de centenars de persones durant tot el dia per celebrar i commemorar el 100 aniversari de l’entitat amb la Festa del Centenari.

L’acte institucional va comptar amb els parlaments de Daniel Buson, president de l’entitat, Pep Morella, president de la Federació d’Ateneus de Catalunya, mossèn Esteve, de la Parròquia de Santa Maria d’Olesa, Jordi Parent, alcalde d’Olesa; i Laura Vilagrà, consellera de la Presidència de la Generalitat. Durant l’acte, es va fer entrega d’un obsequi commemoratiu a expresidents i a entitats nascudes a El Casal. Es va clausurar amb actuacions d’Els Pastorets d’Olesa, l’Esbart Olesà i Olesa Sardanista. Per cent anys més!

Durant tot l’any, l’espai s’omplirà de diferents actes de commemoració, en homenatge a la tasca incansable de centenars de persones per la promoció de la cultura i el lleure al municipi tots aquests anys.

Actualment, El Casal d’Olesa compta amb un grup nombrós de col·laboradors que dinamitzen les diferents línies de programació que ofereix l’entitat: teatre, cinema, tallers i altres activitats. També acull el grup Xarxa Olesa i col·labora amb els centres educatius i les entitats del municipi. L’edifici actual, inaugurat l’any 2007, disposa d’una sala de teatre amb 250 localitats, a més d’una sala polivalent.

Entre les tasques de preparació d’aquest aniversari, destaca la feina de recopilació de material de l’Arxiu Històric Municipal i del propi arxiu d’El Casal. Per deixar constància del llarg recorregut vida de l’entitat, al maig tindrà lloc una exposició sobre la història d’El Casal, i a finals d’any es publicarà un llibre amb molt del material recopilat.

Els actes de commemoració continuaran tot l’any i pretenen ser un reconeixement a les entitats del poble que van néixer a El Casal, com Olesa Sardanista i l’Esbart Olesà, així com els equips de futbol sala i bàsquet. Els emblemes d’El Casal, com el teatre i el cinema, també tindran els seus actes d’homenatge. Els mesos vinents, l’entitat anirà informant dels detalls de tots els actes i de la resta d’activitats que tindran lloc la segona meitat de l’any.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia