Carretera de Can Sedó

Comencen els tràmits per l’arranjament de la carretera de Can Sedó

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del manteniment d’aquesta via, que s’ha inclòs en la primera fase d’actuacions del Pla zonal de la xarxa local de carreteres de l’ens supramunicipal. La de Mas d’en Gall formarà part de la segona fase d’intervencions

La Diputació de Barcelona es farà càrrec del manteniment de la carretera de Can Sedó, que enllaça el nucli de la vila amb l’antiga colònia tèxtil i el polígon del mateix nom. Aquesta via ha estat inclosa en la primera fase del Pla zonal de la xarxa local de carreteres de la Diputació de Barcelona, que preveu diferents actuacions d’arranjament i millora de la seguretat en camins i carreteres de 149 municipis de la província durant els pròxims 15 anys, amb una inversió total de 81 milions d’euros. La carretera de Mas d’en Gall també s’inclou en aquets pla, però formarà part de la segona fase d’intervencions.

Durant aquets mes d’abril és previst que la Generalitat de Catalunya aprovi definitivament el pla per a poder iniciar la redacció dels projectes en el segon semestre de 2019 i començar a executar les actuacions més necessàries el 2021. Aquest seria el cas de la carretera de Can Sedó, que s’ha inclòs en la primera fase d’urgència de transformació de camins a carreteres. El regidor de Serveis Territorials, Rogeli de la Cruz, explica en declaracions a Ràdio Esparreguera que “s’hi faran actuacions d’arranjament i neteja de vorals” i apunta que “la Diputació es farà càrrec del seu manteniment, però la titularitat de la via continuarà sent municipal”. El pressupost assignat per a aquets projecte és de 2,9 milions d’euros.

El Pla zonal de la xarxa local de carreteres de la Diputació de Barcelona convertirà en carreteres 53 camins molt transitats, que sumen 143 quilòmetres de via. A més, inclou obres de millora de la seguretat viària en 68 camins, al llarg de 301 quilòmetres, amb actuacions al ferm i en elements de protecció. També preveu actuacions en 86 trams d’un total de 63 carreteres de les comarques barcelonines, on es duran a terme obres d’eixamplament i millora al llarg de 332 quilòmetres. Finalment, descataloga 150 quilòmetres de 89 carreteres per la seva escassa utilització. El conjunt d’actuacions incloses al nou Pla de Carreteres beneficien 149 municipis de la demarcació i en una primera fase, fins al 2022, suposaran una inversió de 24 milions d’euros.

Les primeres reunions de seguiment amb els ajuntaments amb actuacions en primera fase es faran durant el mes de juliol de 2019 i al llarg de tot el procés de redacció dels projectes. La signatura dels convenis de col·laboració administrativa corresponents a les actuacions sobre camins podrien començar l’últim trimestre de 2019 i l’inici de licitació d’obres per la transformació de camins en carreteres i la seva incorporació a la xarxa local de carreteres es preveu al primer semestre de 2021, iniciant les actuacions al llarg de l’any 2022.

L’Ajuntament d’Esparreguera també va sol·licitar la incorporació en aquets pla de la carretera de Mas d’en Gall. Una proposta que també ha estat acceptada per l’ens supramunicipal, però que formarà part de la segona fase d’execució que, de moment, encara no té definida la data d’inici. Al llarg del seu procés d’elaboració, el Pla ha estat consensuat amb els agents del territori, principalment municipis i consells comarcals, i sotmès també a un procés de participació pública.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia