Aturar el ciment

La primera assemblea oberta per respondre col·lectivament el POUM va reunir a una trentena de veïns i veïnes de diferents barris interessades en organitzar-se per defensar una Olesa de les persones. S’impulsarà una plataforma ciutadana que vol sumar a totes les persones i entitats olesanes, a més de les pròpies associacions veïnals.

Inicialment, la trobada va servir per exposar la tasca conjunta feta pel moviment veïnal fins avui al voltant del nou Pla Urbanístic d’Olesa, sobretot en el marc institucional mitjançant la presentació d’unes al·legacions presentades conjuntament pel moviment veïnal, incloent les Associacions Veïnals dels Closos, de la Central, de Sant Bernat i de la Rambla i de l’Eixample.

Posteriorment es van exposar aquelles qüestions més escandaloses, com la urbanització de La Central, de Cal Candi a les Planes o de l’asfalt de vinyes sobre el Casc Antic i el Collet de Sant Joan, que juntes sumen més de 1200 habitatges de nova construcció.

Finalment es va exposar la realitat dels Closos, com a exemple de barri construït a base de ciment i asfalt, sense contemplar les necessitats de les persones, els serveis o els equipaments.

Les intervencions dels assistents van ser molt clares: la necessitat de modificar el model de creixement i de poble, la crida al veïnat i a les entitats a sumar-se a la defensa d’Olesa, i l’acció conjunta per aturar aquest POUM i plantejar alternatives entre tothom on les necessitats de les persones siguin l’eix fonamental.

Així, entre totes les persones que van assistir a l’assemblea es procedirà a repartir 7500 tríptics informatius per tots els barris per tal d’informar als olesans i a les olesanes. També va quedar aprovat l’impuls d’una plataforma ciutadana àmplia per defensar Olesa dels interessos dels agents constructors, i posar a les persones, a les seves necessitats, i al medi ambient, com a eixos principals de futur.

 

Amb concordança amb els acords establert a l’Assemblea Oberta convocada pel moviment veïnal d’Olesa, s’ha iniciat la campanya de difusió de les conseqüències del POUM.

Aquesta campanya té dues parts: l’una és física, mitjançant el repartiment de 7500 tríptics mitjançant persones voluntàries per tots els barris del centre urbà; d’altra banda avui mateix s’ha llançat la campanya digital, que inclourà diversos vídeos a les xarxes que condueixen al web www.aturemelpoum.tk, on hi ha una formulari que pretén informar i, alhora, recollir l’opinió del veïnat d’Olesa.

https://www.facebook.com/laramblaeixample/

www.aturemelpoum.tk

Moviment veïnal d’Olesa

Article anteriorConcurs d’Iniciatives Empresarials
Article següentVandalisme

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Classificats

Busco en alquiler económico, masía, o casa, con terreno agrícola, para tener animales de granja y corderos, que me pudieran dar permiso como núcleo...

Periòdic 08640 edició de Setembre

Periòdic 08640 edició de Setembre https://periodic08640.com/wp-content/uploads/2021/09/SETEMBRE_2021_161_www.pdf      

Castellà

Castellà

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Classificats

Busco en alquiler económico, masía, o casa, con terreno agrícola, para tener animales de granja y corderos, que me pudieran dar permiso como núcleo...

Periòdic 08640 edició de Setembre

Periòdic 08640 edició de Setembre https://periodic08640.com/wp-content/uploads/2021/09/SETEMBRE_2021_161_www.pdf      

Castellà

Castellà

Miquelets

Miquelets

Them: un terror que traspassa la ficció

Little Marvin ens porta una sèrie de suspens i terror que ens invita a reflexionar sobre la dura realitat del racisme als Estats Units Si...
Farmàcies de Guàrdia