Aigua

Olesa publica un ban municipal per aplicar limitacions i restriccions als usos que s’abasteixen de la xarxa d’aigua potable, recollides en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera (PES). I és que el municipi està a la zona de l’embassament del Llobregat que s’ha declarat en alerta per sequera conjuntament amb els embassaments del Ter i el de Darnius Boadella. Les restriccions d’aigua arriben a 514 poblacions de 27 comarques, i 6,7 milions d’habitants, el 80 % de la població catalana.

La sequera persistent que afecta Catalunya, i que està causant un nivell molt baix de reserves als pantans, ha comportat l’entrada en vigor de mesures d’estalvi d’aigua a tots els municipis del sistema Ter Llobregat, entre ells Olesa. Els cabals dels rius estan per sota dels 210 h3 i els embassaments, tan sols al 34 % de capacitat. A més, les previsions no apunten que hi hagi d’haver cap tongada de tempestes i pluja que facin revertir la situació a curt o mitjà termini.

A nivell domèstic, les restriccions no afecten l’ús de boca de l’aigua (cuina, dutxa, rentat de roba…), però sí que restarà prohibida fins a nova ordre l’omplerta de piscines amb aigua potable -llevat de comptades excepcions-, i tampoc no es poden rentar cotxes a casa ni regar jardins més de dos dies per setmana.

Entre les mesures d’estalvi, n’hi ha d’adreçades al reg. En aquest sentit, en jardins particulars es limita el reg un màxim de dos cops per setmana, i caldrà regar quan no hi ha sol (de 20 a 8 hores). El reg s’ha d’adaptar a les condicions de temperatura i humitat del terreny i ha de ser el mínim indispensable.

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Terra i Mans

Música al Mercat

Fira del vi

Compres conjuntes

Farmàcies de Guàrdia