1700

L’Ajuntament d’Olesa està produint 1.700 mascaretes de cotó gràcies a la col·laboració desinteressada de persones voluntàries i d’empreses que han cedit material al consistori. Les mans voluntàries son les encarregades de cosir les mascaretes, que s’esterilitzen i s’empaqueten amb totes les mesures de seguretat. Aquest voluntariat també està fent possible l’elaboració de viseres protectores per al personal del CAP i les residències.

Des que va esclatar aquesta crisi sanitària, molts ciutadans i ciutadanes d’Olesa s’han ofert com a voluntaris per ajudar l’Ajuntament a atendre les persones vulnerables més afectades per la situació. Davant la manca de material sanitari, també han estat moltes les persones que s’han ofert a cosir mascaretes. Des del Departament de Salut Pública de l’Ajuntament d’Olesa, però, es volia que aquestes mascaretes poguessin tenir les màximes garanties sanitàries, i per tant, “abans d’acceptar l’oferiment de les persones voluntàries, era necessari buscar primer una manera d’esterilitzar-les i empaquetar-les amb seguretat”, segons ha destacat la regidora de Salut Pública, Ada Agut.

La solució ha vingut de la mà de diverses empreses. Així, l’empresa JP Selecta d’Abrera, dedicada a la fabricació d’aparells per a laboratori, ha donat a l’Ajuntament una màquina per esterilitzar valorada en 4.000 €  i que segons la regidora “permet esterilitzar una vintena de mascaretes per hora, a una temperatura de 120 graus, més que suficient si tenim en compte que amb 60 graus ja n’hi ha prou per matar el virus”.

D’altra banda, la també empresa Sealed Air Packaging, també d’Abrera, ha cedit una màquina empaquetadora i tot el material necessari per fer aquest empaquetat. I les mascaretes es podran fer gràcies a la donació de material feta per l’empresa de Rubí, Robin Hat, dedicada a l’elaboració de gorres quirúrgiques. En aquest cas, proporciona el cotó, el filtre TNT i les gomes necessàries per fer les mascaretes. Hi ha material per a l’elaboració de 1.700 mascaretes.

Gràcies a la col·laboració de persones voluntàries, s’han preparat uns sobres amb un kit per a confeccionar mascaretes, que inclou la roba de cotó, el filtre TNT i les gomes. Les persones interessades en cosir mascaretes s’han d’apuntar a través de la plataforma Decidim Olesa.

Un cop seleccionades, rebran a casa els kit amb el material necessari per confeccionar les mascaretes i una vegada confeccionades l’Ajuntament les passarà a recollir. El tutorial de com fer les mascaretes es troba al web de l’Ajuntament.

Les mascaretes confeccionades són envasades i esterilitzades per tal de que puguin ser utilitzades amb garantia. Aquest procés es farà amb personal municipal amb les màquines cedides a l’Ajuntament, i que s’han instal·lat al Saló de plens.

L’Ajuntament destinarà aquestes mascaretes, en ordre de prioritat, cap als serveis essencials i col·lectius que estiguin més exposats o seguin grups de risc, així com a altres persones que treballen de manera professional o voluntària per combatre aquests dies les necessitats més urgents i prioritàries a Olesa.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia