100 anys del Casal

Aquest any 2024, El Casal d’Olesa celebra cent anys d’història de l’entitat, coincidint amb l’aniversari de la col·locació de la primera pedra de l’edifici original, l’any 1924. Durant tot l’any, l’espai s’omplirà de diferents actes de commemoració, en homenatge a la tasca incansable de centenars de persones per la promoció de la cultura i el lleure al municipi tots aquests anys.

Actualment, El Casal d’Olesa compta amb un grup nombrós de col·laboradors que dinamitzen les diferents línies de programació que ofereix l’entitat: teatre, cinema, tallers i altres activitats. També acull el grup Xarxa Olesa i col·labora amb els centres educatius i les entitats del municipi. L’edifici actual, inaugurat l’any 2007, disposa d’una sala de teatre amb 250 localitats, a més d’una sala polivalent.

Entre les tasques de preparació d’aquest aniversari, destaca la feina de recopilació de material de l’Arxiu Històric Municipal i del propi arxiu d’El Casal. Per deixar constància del llarg recorregut vida de l’entitat, al maig tindrà lloc una exposició sobre la història d’El Casal, i a finals d’any es publicarà un llibre amb molt del material recopilat.

L’acte principal de celebració serà la Festa del Centenari, el proper dissabte 20 de gener durant tot el dia. El carrer de davant d’El Casal quedarà tallat a la circulació de vehicles per acollir jocs i tallers per a infants tot el matí. A les 11, l’Escorxador acollirà Maure, el dinosaure de la cia. Teatre Nu. Tot seguit, una cercavila de la cia. Pentina el gat anirà fins a El Casal, on tindrà lloc l’Acte institucional, reservat per a socis i convidats. A les 5 de la tarda, hi haurà berenar i una mostra de companyies de teatre familiar. Totes les activitats són gratuïtes, però amb aforament limitat o reserva d’entrada. La jornada acabarà amb un concert de Virginia & The Woolfs, a partir de les 10 de la nit a l’Escorxador. Trobareu tota la informació detallada a les xarxes socials i a les cartelleres de l’entitat.

Per tancar el cap de setmana, diumenge 21 de gener, a les 12 del migdia se celebrarà la Missa en Acció de Gràcies a la Parròquia de Santa Maria d’Olesa; i a la tarda, una representació especial d’Els Pastorets per a totes les persones sòcies

Els actes de commemoració continuaran tot l’any i pretenen ser un reconeixement a les entitats del poble que van néixer a El Casal, com Olesa Sardanista i l’Esbart Olesà, així com els equips de futbol sala i bàsquet. Els emblemes d’El Casal, com el teatre i el cinema, també tindran els seus actes d’homenatge. Els mesos vinents, l’entitat anirà informant dels detalls de tots els actes i de la resta d’activitats que tindran lloc la segona meitat de l’any.

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Fora de joc

Resistiré…

Farmàcies de Guàrdia