L’Escola Povill, reconeguda per la UE

L’Escola Povill ha estat reconeguda per la Unió Europea mitjançant el programa Erasmus+ per un projecte anomenat “Verbal interaction”.

“L’any passat vam començar a establir vincles amb l’escola sueca de Vasteras per realitzar un projecte conjunt preparat pels alumnes de segon d’ESO i ens vam plantejar la possibilitat de donar-li una mica de reconeixement”, explica Elisabeth Redondo, professora de llengües estrangeres i coordinadora del projecte europeu. I prossegueix, “llavors vam plantejar-nos estendre’l a tota l’escola i formalitzar-lo presentant-lo a la Comunitat Europea. Tenim vinculació amb diferents entitats del municipi i institucions i volíem consolidar la relació i estendre-ho a escala europea”. Les activitats van des de propostes a realitzar dins de l’aula, activitats en línia, una formació per a professors… fins a mobilitats d’alumnes i professors a l’estranger.

Una de les activitats que s’ha dut a terme i que forma part d’aquest projecte ha estat una setmana de formació als professors amb la temàtica de l’Oralitat. “Volíem aprendre a poder resoldre els bloqueigs que poden tenir els nostres alumnes a l’hora d’expressar-se oralment de manera convincent. Bloqueigs com la por, el neguit, la pèrdua de veu, la falta de seguretat, control del cos, etcètera”, afirma la professora.

En aquesta ocasió vam demanar la col·laboració d’un professor de teatre reconegut per la seva trajectòria en el món del teatre i a programes de televisió de renom com “Operación Triumfo”, en Marc Vilavella, qui ens va fer passar per l’experiència de convertir-nos en alumnes i treballar la nostra pròpia oralitat per tal de reconèixer els diferents bloqueigs i poder resoldre’ls mitjançant exercicis pràctics. En aquesta formació vam aprendre diferents tècniques a través de dinàmiques aplicables a l’aula i fent d’aquesta formació una experiència enriquidora i vivencial a compartir amb tres de les professores de l’Escola Sueca de Vasteras.

Aquesta formació es va dur a terme a les instal·lacions del teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat, fet que va facilitar posar-nos en matèria i fer d’aquesta experiència una ocasió especial a compartir amb l’escola sueca de Vasteras, on alumnes de 6è de primària, 2n d’ESO i tot el professorat de l’escola, tant de primària com de secundària, van poder compartir un espai d’aprenentatge.

Des de l’escola Povill, seguim treballant per donar forma aquest projecte on es potencia el desenvolupament personal dels nostres alumnes, l’adquisició de noves habilitats i la perspectiva d’obrir horitzons i possibilitats d’aprenentatge en el  món global en què vivim! Seguim!

Escola Povill

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia