Arxiu digitalitzat

Arxiu digitalitzat

El responsable de l’Arxiu Municipal d’Olesa, Antoni Pérez, ha explicat que aquesta mes de setembre començarà la digitalització del fons documental de l’arxiu històric, procés que facilitarà en bona mesura la consulta de tota aquesta documentació. Per dur a terme la digitalització, l’Ajuntament d’Olesa ha adquirit recentment tres escàners de diferents mides per tal de fer les captures de tots els tipus de documents arxivats.

El procés de digitalització de documents són els passos mitjançant els quals els registres físics, text o imatges, es converteixen en formats digitals i consta de tres fases: la captura amb escàner del document físic, la indexació de la informació extreta del document i l’emmagatzematge del document i la informació associada per a una posterior recerca. És per aquest motiu que, tal i com ha explicat Antoni Pérez, és un “procés lent” i s’anirà fent per fases. El primer que es digitalitzarà serà el fons fotogràfic que compta amb més de 25.000 fotografies i després es continuarà amb els llibres d’actes municipals perquè són els documents “que tenen més consultes”.

Tot el material digitalitzat es desarà en un servidor específic per tal de facilitar la consulta dels documents a través d’un ordinador que s’ubicarà a les instal·lacions de l’Arxiu Municipal. Després de la digitalització de les fotografies i els llibres d’actes municipals, l’Arxiu Municipal té l’objectiu de continuar amb aquesta tasca de tot el fons històric per facilitar que aquesta documentació pugui ser consultada de forma més àgil. El fons documental de l’arxiu municipal compta ara mateix amb un fons que supera els quatre milions de documents.

Compartir:

Mės notícies

Deixa el teu comentari

La teva adreça electrónica no será publicada. Els camps obligatoris estan marcats amb

Compartir: