Salut

L’alcalde Jordi Parent, i el regidor de Salut Pública i primer tinent d’alcalde, Marc Serradó, es van reunir amb la consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Olga Pané, per abordar les necessitats sanitàries del municipi. A la trobada, molt reclamada per l’Ajuntament, es va parlar del cas de la veïna d’Olesa que va morir després de no ser atesa al CAP, del funcionament de l’ambulatori i de la petició de crear un centre d’urgències d’atenció primària (CUAP) al municipi.

L’Ajuntament valora positivament haver mantingut aquesta reunió amb la consellera, tot i que, segons l’alcalde, Jordi Parent, aquesta reunió “arriba tard, perquè s’hauria d’haver fet en el moment dels fets. Ara almenys hem pogut parlar de diferents temes que ens preocupen”. Sobre el cas concret de la veïna d’Olesa que va morir el passat mes de gener, durant la reunió la consellera Pané va reiterar les explicacions donades al mes de març durant la seva compareixença al Parlament de Catalunya: el Departament de Salut ha arxivat provisionalment l’expedient perquè “no observa indicis” d’una causalitat directa, a l’espera de poder accedir als resultats de l’autòpsia.

Sobre el funcionament del CAP Olesa, durant la reunió es va abordar la discrepància que hi ha entre les dades oficials d’eficiència assistencial que té el Departament de Salut i l’experiència que viuen els usuaris i usuàries. Tot i que els indicadors apunten a una bona qualitat del servei, la ciutadania expressa insatisfacció, especialment pel que fa a la dificultat a l’hora d’aconseguir cites mèdiques. També hi ha la percepció de manca de recursos.

El regidor de Salut Pública i primer tinent d’alcalde, Marc Serradó, ha destacat que “a Olesa es fa una aposta important per la salut pública i comunitària en coordinació amb el CAP. Hi ha elements que cal enfortir i d’altres que cal millorar perquè la percepció de la ciutadania sobre el servei que es presta no és bona. Aquí, per tant, hi ha un marge de millora i així li vam manifestar a la consellera”. Davant d’aquesta discrepància, la consellera va dir que el Departament de Salut farà un estudi per veure per què es produeix.

A la reunió de Salut també es va posar de relleu la necessitat de crear un CUAP a la zona del Baix Llobregat Nord, un centre d’urgències que l’Ajuntament d’Olesa defensa que s’ubiqui  a la planta superior de l’edifici del CAP.

Des del Servei Català de la Salut es van comprometre a fer un estudi exhaustiu al llarg de tot l’any sobre els fluxos de pacients d’urgències que van al CUAP de Sant Andreu de la Barca i a l’Hospital de Martorell. L’alcalde ha explicat que “la consellera ens va dir que ja s’està fent aquest estudi per saber quina és la gestió de la demanda assistencial del Baix Llobregat Nord, per concloure si és necessari un centre d’urgències d’atenció primària. Nosaltres volem que es faci a Olesa perquè ja tenim l’equipament però el reclamem per al Baix Llobregat Nord”.

En la trobada entre l’Ajuntament i la consellera de Salut també s’ha posat sobre la taula la situació anòmala dels convenis de gestió dels CAP, molts dels quals estan caducats, inclòs el d’Olesa amb Mútua de Terrassa, que és el que porta més temps caducat. El consistori ha reclamat seguretat jurídica i una definició clara sobre el futur d’aquests acords per garantir un servei sanitari eficient i estructurat. Des de l’Ajuntament d’Olesa el reclam és que el CAP entri a forma part de la xarxa de gestió de l’ICS del Baix Llobregat.

Un altra de les peticions que es van reiterar va ser que s’apliqui la proposta de resolució aprovada al Parlament de Catalunya per ampliar l’horari d’atenció al CAP Olesa fins a les 22 hores i que no finalitzi a les 20 hores com passa ara.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Visites guiades

Nou pla

Visita del President

Web distingit

Equipaments esportius

Farmàcies de Guàrdia