Centenars d’esportistes de totes les edats i disciplines van omplir el passat divendres 15 de novembre l’Escorxador per assistir a la tercera edició de La nit de l’esport local, un acte organitzat per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament amb l’objectiu de reconèixer la tasca dels clubs i esportistes de la temporada 2018-2019.
L’acte va començar amb un parlament de la regidora d’Esports, Lourdes Vallès, i de l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, que va destacar que l’acte s’organitzava per posar en valor la feina dels “clubs, equips, esportistes de totes les edats i les seves famílies que dediquen tantes hores a la pràctica esportiva i a aconseguir els millors dels resultats en les diferents modalitats”.
L’entrega de reconeixements va començar pels premis a les gestes esportives que van rebre els equips, esportives o entitats que han assolit un campionat de lliga, un ascens de categoria o un resultat important en una competició de prestigi.
El premi a l’esportista masculí de l’any va ser atorgat a Bernat Povill (FC Barcelona-Futbol Sala) i es va valorar que va iniciar-se al futbol sala al FS Olesa amb 4 anys. Amb només 9 anys va jugar per primer cop amb la selecció Catalana (on ha jugat durant 7 anys) i ara ja fa tres que juga amb la Selecció espanyola. Des dels 11 anys que juga al FC Barcelona. Aquesta última temporada ha estat campió de la Lliga juvenil i Campió d’Europa sub-19 amb selecció espanyola
El premi a l’esportista femenina de l’any va ser lliurat a Mireia Drets i el jurat va tenir en compte que amb només 4 anys va començar a practicar gimnàstica artística. El 2016 va aconseguir quedar 3a al Campionat d’Espanya i campiona en paral·leles. L’any 2018 ha estat campiona de paral·leles i 5a a la classificació general del Campionat d’Espanya (Categoria nivell 5).
El premi a la millor tasca tècnica el va recollir Jonathan López, entrenador de l’equip sènior del Club Futbol Sala. La Trail de les Ermites d’Olesa (TEO), organitzada per l’Associació Esportiva Escolar de l’Institut Daniel Blanxart, va aconseguir el premi a l’organització d’esdeveniments esportius. El reconeixement per l’aniversari de la fundació d’una entitat esportiva el va rebre la Unió Ciclista Olesana (UCO) que aquest 2019 ha celebrat 75 anys. El premi a l’esport adaptat el va guanyar l’esportista Montse Alcoba en la modalitat de parapowerlifting fins a 73 kg i que competeix amb el Club Esportiu Powerlifting Olesa.
Per últim, per tancar la 3a Nit de l’Esport Local, el premi a la dedicació a l’esport el va rebre de forma pòstuma, en Josep Lluís Amador del Club de Tir amb Arc Olesa. El jurat va valorar que ha estat un dels esportistes amb un palmarès més important a Olesa, sobretot pel tir amb arc. Va proclamar-se campió d’Espanya en cinc ocasions: 1994, 95, 97, 98 i 99. També va participar als Jocs Paralímpics d’Atlanta (EE.UU) el 1996, on va aconseguir la 6a posició. Amador també va disputar el campionat del món de Londres el 1997, va ser subcampió del món per equips i 8è en individual a Nova Zelanda el 1999, i dos cops es va proclamar campió d’Europa de Sala a Bèlgica els anys 1996 i 1999. Josep Lluís Amador també va treballar per l’esport per a persones amb discapacitat física i va arribar a ser president de la Federació Catalana d’Esports per a Persones amb Discapacitat Física entre el 2008 i el 2011. A Olesa, Amador va ser un dels fundadors del Tir amb Arc Olesa i gràcies, en gran part, a la seva insistència es va fer realitat, el 2017, la galeria de tir amb arc del club que porta el seu nom.