Les preguntes

Hem consultat a l’alcalde d’Olesa, Miquel Riera, sobre la situació de bars, restaurants i centres d’estètica, entre d’altres sectors que han hagut de tancar o reduir el seu aforament aquests dies.

P: Des de l’Equip de govern heu contactat o visitat a les empreses i comerços afectats pel tancament temporal o per la reducció del seu aforament? De quina manera ho heu gestionat?

R: Tots tenim relació directe amb comerciants, empresaris o autònoms, i tenim família que ho pateix directament. Són molts qui afronten una situació sobrevinguda que els situa a l’atur, pendents d’un ERTO o amb la incertesa de mantenir un negoci condicionat per restriccions. Alcalde i regidors i regidores estem en contacte amb sindicats, associacions de comerç, entitats culturals, esportives… I molta gent em transmet directament la seva problemàtica i les seves angoixes. Són, però, les regidories de Benestar Social, Seguretat Ciutadana, la OAC o Promoció Econòmica les que ens permeten tenir informació més acurada sobre els neguits i les necessitats de la població, i també és a traves d’aquestes regidories que hem pogut gestionar els efectes econòmics i socials  de la crisi des del seu inici, atendre centenars de consultes, donar suport i gestionar ajudes i complementar fins a on podem els serveis de la Generalitat o de l’Estat, sovint desbordats.

P: Quin és el pla d’actuació previst des de l’Ajuntament per ajudar els sectors afectats?

R: Des de l’inici hem actuat posant el focus en la Salut, destinant recursos i mitjans per complir amb totes les mesures recomanades, però també hem destinat molts esforços per alleugerir a les famílies i petits negocis de la càrrega de la crisi amb mesures com ara eliminar taxes i preus públics, habilitar línies de subvencions directes al comerç, i ajudant directament a persones i famílies a través de les regidories d’Habitatge i Benestar Social. Promoció Econòmica, juntament amb les associacions de comerç, té un paper important donant suport, noves eines i formació al comerç local en els àmbits de la digitalització, la venda online, la distribució i la venda a domicili. Concentrem els recursos en innovació i campanyes que beneficiïn al conjunt del comerç local, com l’app “Impulsa Olesa” o la campanya “Jo compro a Olesa”. Un altre camp d’acció de l’Ajuntament és facilitar l’adaptació ràpida als períodes de desescalada, creant les condicions per recuperar la màxima activitat possible en cada moment. Així, hem estat els primers en reobrir mercats setmanals, facilitar l’obertura de terrasses, fer casals d’estiu o promoure activitat cultural, un altre sector molt castigat.

P: Quina opinió li mereix que municipis com Martorell, Collbató o Castellví de Rosanes hagin ja implementat ajudes directes als emprenedors afectats?

R: Els municipis aportem el nostre ajut de formes diferents, atenent a realitats diverses  però també disposant de recursos molt diferents. Els ajuntaments són l’administració més propera al ciutadà, però no pretenem ni podem substituir a l’Estat. El control de la pandèmia està exigint el sacrifici de sectors molt importants de l’economia local, i els estats han de compensar els afectats i evitar que les empreses es vegin abocades al tancament. Si no, quan acabi la pandèmia no quedarà teixit econòmic suficient com per remuntar l’economia. El nostre ajuntament tancarà l’any havent destinat aproximadament 800.000 euros a ajudes, entre la condonació d’ingressos i les despeses derivades de la Covid-19, que van des de la compra d’ordinadors per a escolars sense recursos, fins a les ajudes directes al comerç, i estem preparats per afrontar un altre any de dificultats sense deixar ningú enrere.

P: Quin missatge li faria arribar a les persones i famílies que es troben afectades per aquesta situació de restricció comercial?

R: Evitar caure en el desànim o la frustració enfront les diferents restriccions i estats d’alarma que ens imposi el govern. Comerciants, autònoms i molts petits empresaris han demostrat tenir un gran esperit de lluita en crisis anteriors, totes diferents però cap com aquesta. Cada crisi ha suposat un esforç per reinventar-se i, per a alguns, una oportunitat per descobrir noves fortaleses. L’esperit de superació és imprescindible davant qualsevol dificultat, i aquesta crisi només la superarem si treballem units per potenciar, ara més que mai, un comerç local i un producte de proximitat.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Guaita!

Fora de joc

Futbol Sala

Campiona i rècord

Boxa

Farmàcies de Guàrdia