Equipaments sostenibles

Segons un estudi del laboratori Smart Catalonia de la Generalitat, les instal·lacions públiques d’Olesa tenen uns alts nivells d’eficiència energètica. L’Ajuntament va engegar aquesta prova pilot (durant tres meses i dut a terme per l’empresa Doxser) amb l’objectiu d’analitzar la situació actual dels edificis públics i trobar la manera més eficient de controlar les seves instal·lacions i actius. De fet, a banda d’aquest estudi, l’Ajuntament també va encarregar un a la Diputació de Barcelona, que es va estudiar els edificis de la Casa de Cultura i l’escola Mare de Déu de Montserrat.

Tanmateix, l’estudi ha detectat marge de millora en la gestió de consums del municipi, demostrant que és possible un estalvi del 8% en la despesa global d’energia. Amb aquesta informació, l’Ajuntament d’Olesa podrà planificar en un futur l’aplicació de solucions per potenciar la sostenibilitat mediambiental i l’eficiència dels equipaments.

L’Ajuntament vol aprofitar els estudis realitzats al municipi per aplicar mesures per tal que els edificis públics siguin cada vegada més eficients energèticament. Es tracta d’un objectiu que es marca també per als nous edificis que s’estan projectant o construint. Aquest és el cas especialment de la nova comissaria de la Policia Local, que s’està construint en uns terrenys ubicats al costat de la llar d’infants Taitom, als Closos i que serà un edifici d’uns 600 metres quadrats, de dues plantes, construït tot amb fusta i amb materials altament sostenibles. La inversió ha estat de prop de 950.000 euros.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Som el teu estiu

Cursa del Foc

Ja t’ho deia jo…

Guaita!

Farmàcies de Guàrdia