Entrevista amb…

…Quim Moreno, d’Edicions Paper d’Estrassa

A les portes de Sant Jordi entrevistem a Quim Moreno, l’editor de Paper d’Estrassa, una editorial nascuda l’any 2008 a Olesa de Montserrat i que s’ha convertit en referent local i que cada Sant Jordi té novetat.

P: Cada Sant Jordi hi ha llibres d’Edicions Paper d’Estrassa entre els més venuts a Olesa. Quines novetats ens teniu preparades aquest any?

R: Aquest Sant Jordi és un moment especial per a Paper d’Estrassa, ja que enguany presentarem quatre novetats olesanes: “El Drac Olivé, protector del Montserratí”, un conte d’Albert Caro Il·lustrat per Inma Clemente; “Bestiari, criatures de la ment”, de Biel Moreno; “Andreu Avel·lí Font. L’Herència més valuosa” que és una proposta d’onze entitats olesanes i “L’Escola: més preguntes que respostes” que és un encàrrec de l’Escola Daina Isard.

P: Ens podries parlar una mica més en detall d’aquestes novetats?

R: Són quatre propostes molt diferents entre elles. El passat 5 d’abril vam presentar “El Drac Olivé, protector del Montserratí” que forma part de la col·lecció ‘Llegendes del Montserratí’ i és un conte que apropa les llegendes tradicionals del nostre territori a les noves generacions. I alhora és un homenatge al bestiari popular d’Olesa i a la figura del Drac que és molt estimada. “Bestiari, criatures de la ment” és un llibre il·lustrat que, a través d’un univers visual ple de criatures fantàstiques, aborda aspectes clau de la salut mental, una temàtica actual i de gran importància. “L’Escola: més preguntes que respostes” és un llibre creat per commemorar el 50è aniversari de l’Escola Daina-Isard. I, finalment, “Andreu Avel·lí Font. L’herència més valuosa” és un homenatge a una figura essencial en la vida cultural i associativa d’Olesa de Montserrat. En aquest llibre, han col·laborat diverses entitats del poble, destacant la seva importància en la comunitat.

P: Com les valoreu dins la línia de Paper d’Estrassa?

R: Les novetats d’aquest Sant Jordi, tot i ser molt diverses, s’adapten perfectament als nostres objectius i estil. Cada obra que publiquem es selecciona amb molta cura, per garantir que reflecteixi els valors de Paper d’Estrassa i el nostre compromís amb el territori i el talent local.

P: Per Sant Jordi, a més de les novetats, també teniu programades activitats com contacontes, presentacions i exposicions. Com es complementen aquestes activitats amb les vostres publicacions? Quin tipus de reacció espereu dels lectors que assisteixen a aquests esdeveniments?

R: Les activitats programades per aquest Sant Jordi complementen les novetats literàries, ja que busquem crear una experiència enriquidora i interactiva per als lectors. Voldria destacar que hem convertit els contes de la col·lecció de Llegendes del Montserratí en hores del conte, narrant les històries que han llegit als contes. El 22 d’abril a les 18:00 hores, farem una hora de conte amb Joan Francesc Cánovas i “La Serp Estricadora s’amaga al pati de casa”, a la Casa de Cultura organitzat amb la Biblioteca Santa Oliva, i el 23 d’abril a la plaça Joan Povill es faran dues sessions de contacontes: a les 17:30 hores Albert Caro amb el conte del “Drac Olivé, protector del Montserratí” i a les 18 hores Montse Nomen amb el conte “El gegant Peladits i el Joanet de Cal Puigjaner”.

Si els contacontes permetran als més petits endinsar-se en les històries de manera divertida i propera, les presentacions oferiran una visió més profunda de les obres; i les exposicions i altres activitats donen a conèixer artistes del territori i creen comunitat. A més, aquestes activitats són una molt bona oportunitat per donar a conèixer l’editorial a persones que encara no la coneixen.

 

P: On us podem trobar aquest Sant Jordi?

R: Aquest Sant Jordi ens podreu trobar a dos diferents. D’una banda, a l’espai Paper d’Estrassa, al carrer dels Arbres,12. D’altra banda, també tindrem una parada davant l’Ajuntament. Al nostre Instagram i a la pàgina web hi ha més informació detallada sobre les activitats que tenim programades per aquest mes d’abril i maig.

 

 

“Les exposicions i altres activitats donen a conèixer artistes del territori i creen comunitat”

 

P: Finalment, quins són els següents reptes de futur per a Paper d’Estrassa? Hi ha plans per ampliar la vostra oferta editorial, potser explorant nous gèneres?

R: A Olesa i a tota la zona del Montserratí, tenim una gran riquesa cultural i molt de talent local que volem destacar. Per aconseguir-ho, creiem que és fonamental col·laborar amb autors, il·lustradors, lectors, així com amb institucions, patrocinadors i l’administració pública. Entenem Paper d’Estrassa com un projecte que creix gràcies a la complicitat de la comunitat, i apostem per establir vincles amb entitats locals que ens permetin expandir els nostres horitzons. Sí, estem oberts a l’ampliació de la nostra oferta, sempre des d’una perspectiva que respecti els valors i l’objectiu de l’editorial. És important, explorar nous gèneres que puguin enriquir la nostra proposta, sempre que s’ajustin a l’esperit de Paper d’Estrassa.

 

08640

 

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Visites guiades

Nou pla

Salut

Visita del President

Web distingit

Farmàcies de Guàrdia