Dones d’Olesa

El llibre il·lustrat “Dones olesanes” editat per Edicions Paper d’Estrassa ha estat el més venut dels mesos de març i abril a les llibreries d’Olesa. La publicació, que es va posar a la venda el passat 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, busca posar en valor el testimoni vital de quinze dones d’Olesa que han destacat per la seva trajectòria professional. El llibre ha estat il·lustrat i escrit de forma íntegra per dones del municipi i relata l’esforç de les protagonistes per obrir-se pas en un món on les dones mai han tingut prou visibilitat i on els espais de poder han estat tradicionalment en mans d’homes. Es pot aconseguir als tres punts de venda habituals a la vila: la llibreria papereria Núria, el Quiosc de la Plaça Catalunya i la llibreria Literator.

La publicació recull els testimonis de M. Carmen Fernández, directora d’Innovació de Mediapro; Pepita Pascual, primera alcaldessa d’Olesa de Montserrat; Eva Creus, enginyera química que ha treballat amb la NASA; Elisenda Solsona, escriptora i guanyadora de dos premis literaris; Roser Cascante, soprano i professora de música; Verònica Pàmies, atleta paralímpica; Júlia Vergara, investigadora de la Covid-19 i veterinària; Mònica Figueras, vicerectora de la Universitat Pompeu Fabra; Soufia Haji Shov, presidenta de l’Associació Ajial de dones marroquines; Mercè Roquer, gerent de l’Ajuntament d’Olesa; Llum Mascaray, activista social i professora; Eulàlia Vila, jugadora de bàsquet; Dolors Xairó, biòloga i ex-directora d’operacions de Grifols; Carme Gómez, fundadora d’Ariadna contra el càncer de mama i Rosa Segura, fundadora de l’Associació Prodisminuïts Santa Oliva.

Concretament, al llibre hi apareixen il·lustrades respectivament per les següents autores locals: Ona Boixader, Marta Font, Inma Clemente, Maria Grimau, Alícia Latorre, Sara García, Jenifer Ambròs, Montse Cascante, Mònica Ortega, Marta Martínez, Lara Pallarès, Núria Fandos, Judith Matas, Anna Agudo i Eva Fernández. Els textos i la documentació són obra de la periodista Mireia Baró i el projecte ha estat ideat i coordinat per l’editor Quim Moreno. La tria de les quinze protagonistes del llibre ha anat a càrrec d’una comissió assessora de dones creada específicament per a l’ocasió i formada per perfils professionals diversos.

Més enllà de la publicació del llibre, Edicions Paper d’Estrassa ha editat —amb el patrocini de l’Ajuntament d’Olesa— material pedagògic basat en l’obra per tal que els centres escolars, que ha tingut una molt bona acollida i que ha permès tractar la temàtica a les aules del municipi. Concretament, els centres educatius han rebut caixes pedagògiques equipades amb quatre llibres i quinze pòsters, amb la il·lustració i una petita explicació de cada dona protagonista del llibre. La capsa també conté material per treballar el feminisme a les aules d’educació infantil, primària i secundària, a càrrec de Núria Jané i Camil·la Sánchez, que es pot ampliar des de la pàgina web de l’editorial.

Article anterior
Article següent

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

Farmàcies de Guàrdia