Lletra ballarina (recomanacions infantils)

El gran llibre verd, de Robert Graves amb il·lustracions de Maurice Sendak

Ens encanten les històries de nens orfes que viuen amb oncles avorrits i antipàtics, talment com als clàssics de la Lij. Aquí en Jack s’allibera de la seva desgraciada vida gràcies a la troballa d’un llibre d’encanteris amagat a les golfes de casa. A partir d’aquí tot és possible: transformar-se en un home gran, canviar l’aspecte dels objectes, fer-se invisible…i fer passar tota mena de mal tràngols als oncles que tan l’havien fet patir. Tot això il·lustrat magníficament pel gran Maurice Sendak.

 

La feria de medianoche, de Gideon Sterer i il·lustrat per Mariachiara Di Giorgio

Aquest és un llibre sense mots i si us parlem d’un imaginari segur que penseu que va dirigit als més menuts, però no és el cas. Aquest àlbum per a nens i nenes a partir de 7 anys ens endinsa,  en una fira ambulant instal·lada en un descampat proper al bosc. Els animals que viuen en aquell bosc contemplen astorats com els esser humans es diverteixen en aquell món tan estrany per a ells. Així que quan arriba la nit  decideixen entrar al recinte i … a partir d’aquí s’ofereix  al lector, espectador en aquest cas, tot un espectacle fascinant que només depèn de la nostra capacitat d’observació d’unes imatges plenes de suggeriments i detalls.

Els llibres de la senyora Jella: una història inspirada en l’obra de Jell Lepman de Kathy Stinson i Marie Lafrance

Si us expliquem la història de la Jella Lepman, ja sabreu perquè ens agrada tant aquest conte. La Jella, d’origen jueu, va néixer a Alemanya el 1891. Es va dedicar al periodisme, a l’edició i a escriure llibres per a nens. El  1936, ella i els seus dos fills van fugir del país a causa del nazisme. A la fi de la Segona Guerra Mundial l’exèrcit americà va convidar Jella Lepman a tornar al seu país en qualitat d’assessora. I és llavors quan posa a en pràctica les seves idees sobre la lectura com a pont d’enteniment entre els pobles, creant una exposició itinerant de llibres infantils  que més tard seria la col·lecció fundadora de la Biblioteca Juvenil Internacional.

En aquest conte trobareu dons, deliciosament explicada, la història d’una dona que creia que els llibres contribueixen a fer d’aquest un món millor.

Biblioteca Santa Oliva

 

Comentaris

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles relacionats

Segueix-nos

1,740FansLike
2,596FollowersFollow
1,229FollowersFollow

Últimes entrades

“Tots som nets d’algú”

Màgia al Nadal

Campions!

Reconeixement

Farmàcies de Guàrdia