Heptacampiona

L’atleta olesana Sandra Corcuera es va desplaçar a la ciutat italiana de Bologna per disputar el 7è Campionat del Món de Retrorunning, que es van realitzar entre el 12 i el 15 de juliol, per tal d’afegir 2 nous Campionats del Món de Retrorunning al seu palmarès, amb el que ja suma un total de 7.

La Sandra va disputar el divendres 13 de juliol els 10.000 metres amb l’intenció de revalidar el títol que ja va aconseguir a Alemanya. La cursa va estar marcada per la forta calor, arribant als 37º a l’ombra, el que va produir diversos abandonaments i l’increment de la dificultat de la prova.

Corcuera, va sortir ràpid amb un grup d’atletes d’Alemanya i Polònia, però a la segona corba una empenta involuntària d’un atleta del grup, va fer que la Sandra anés per l’interior de la corda i topés contra les tanques, fet que va provocar la seva caiguda. Malgrat això, l’olesana es va sobreposar i es va aixecar de seguida, tot i que ja perdent uns 50 metres amb el cap de la cursa, el cop li va provocar una cuixera evident, però a mesura que anaven passant les voltes, la Sandra es va anar recuperant i va recuperar posicions fins que a l’equador de la prova, va avançar a la cap de la cursa, la polonesa Baq. A partir d’aquest moment Corcuera, va augmentar la distància sota el sol inclement, fins arribar a la meta com a Campiona del Món.

En finalitzar, la Sandra va manifestar que estava contenta però emprenyada, ja que li feien mal les lumbars i el canell del cop, i no sabia si estaria recuperada per la resta de les curses. Aquest fet, es va notar a la cursa que va disputar a la tarda del mateix divendres, sota una calor sufocant, els 3.000 metres, ja que l’atleta va mostrar durant tota la cursa, una cuixera evident, i això afegit a una sortida dolenta, va impedir que estigués en els seus ritmes i es va haver de conformar amb una medalla de plata; l’or va ser per la italiana Purlasen que va mantenir en tot moment 5-10 metres de distància, respecte de l’olesana.

Finalment el dissabte 14 pel matí va disputar els 5.000 metres, amb una temperatura més benèvola i amb una clara millora de les molèsties patides per Corcuera el dia anterior, li va permetre, sortir ràpid i anar augmentant la distància progressivament sobre les seves rivals de Puerto Rico i Alemanya, i així aconseguir una victòria més fàcil de l’esperat a priori.

Tot i que la Sandra, tenia pensat disputar la Mitja Marató, les molèsties, més el desgast de les curses anteriors, la van fer desistir.

Sandra, va dir que estava molt feliç per aquests dos nous Campionats del Món, que ara tocava descansar i desconnectar. També volia agrair als seus milers de seguidors a les xarxes socials, Twitter i Instagram (@Retrorunning), pel suport rebut aquests dies, i especialment, el de l’ex-jugador del FC Barcelona, Julio Salinas, el pilot de motos Efrén Vázquez, així com d’altres esportistes, periodistes, artistes, actors i cantants que la van felicitar per aquests dos nous títols. També va tenir un record pels seus Sponsors: Vincolores, InfiSport, FasterWear, Wiemspro, Doppio Slavo, Skechers, Slastik Sun i TomTom.

Un gran tancament de temporada per Corcuera, que a més d’aquests 2 Campionats del Món, que suma als 5 anterior per fer un total de 7 (en 4 Campionats); també ha sumat 1 Campionat d’Itàlia, té 2; i a millorat totes les seves marques dels 100 mts als 10000 mts, de les que destaquen, els 57minuts i 51 segons en 10000 mts; els 27minuts i 18 segons en 5000 mts; i els 16 minuts i 13 segons en 3000 mts.