Fa unes setmanes, al programa informatiu L’Intermedi de la Sexta, van difondre la notícia sobre unes companyies asseguradores que havien donat instruccions al seu quadre mèdic perquè no sol·licités tractaments mèdics que, per a elles, suposaven un cost elevat, sense importar-los el fet que el malalt els necessités o no.
Aquesta notícia, crec jo, ha de fer que la nostra decisió de defensar una Sanitat Pública de qualitat sigui cada vegada més ferma i contundent (per exemple: la defensa d’un CAP millor a la nostra població, manifestant-nos per aconseguir-ho).
Si no ho fem, acabarem convertint-nos en una unitat de negoci on el benefici és el que compta, sense importar per res si nosaltres necessitem determinats tractaments, per mantenir una qualitat de vida.
D’altra banda, voldria també d’una banda conscienciar les persones de la necessitat d’anar a votar per manifestar la nostra opinió. Amb això evitarem que, partits d’ultradreta o d’una dreta allunyada cada cop més del centre, vagin acaparant més quota de poder (atès que els seus simpatitzants sempre votaran, no perden mai l’ocasió de fer-ho, defensant les seves idees per qualsevol mitjà que tinguin a la seva disposició).
A més, seria molt interessant educar aquesta joventut per evitar que caiguin a les urpes d’aquests partits esmentats anteriorment.
Dijous passat, a TV2 van començar una sèrie de 6 capítols, titulada “La conquesta de la democràcia”. Aquesta sèrie ens informa de com va ser de difícil aconseguir unes llibertats que no existien durant el franquisme. Aquesta manca de llibertats que s’amagava amb violència i una propaganda que venia del concepte d’una “Espanya gran i lliure”, concepte de què només es va aconseguir el nom d’Espanya, perquè no era ni gran, ni lliure.
Serveixi això també per a nacionalismes suïcides (petits o grans) que ens estan portant a la vora d’una Tercera Guerra Mundial. Reflexionem i siguem més conscients d’aquesta possibilitat.
Jo ja no sé si podré veure un canvi de tendència, però encara conservo l’esperança que les nostres futures generacions no hagin de patir el que van patir els nostres pares, després d’una Guerra Civil, en què es va cometre el genocidi silenciós més gran que s’ha comès en la nostra història. Gràcies.
Jesús Moreno Garrido