Gimnàstica

Durant el cap de setmana del 21 i 22 de desembre passat, els i les gimnastes del Club Gimnàstica Olesa es van desplaçar fins a Vic per a participar en el ja tradicional trofeu Osonagym. Una bona part van participar en un nou nivell, en el que competiran durant la temporada regular de Copa Catalana, que començarà aquest mes de febrer. La competició comptà amb un gran nombre de participants, d’entre les quals hi havia 32 nenes i 6 nens d’Olesa, que van aconseguir un total de 15 podis en la secció de Femenina (6 ors, 2 plates i 7 bronzes) i 13 podis en la secció de Masculina (5 ors, 6 plates i 2 bronzes). Tots ells van superar amb èxit aquesta primera prova, en la que van aconseguir vèncer els objectius proposats.

A la categoria de base 1 petites, la Paula García es va endur el bronze a barra d’equilibris; a base 2 grans, l’equip format per la Jana Sanz, la Berta Cumplido, l’Aynara Ferrera i la Júlia Riu van aconseguir la primera posició. En la classificació general de la mateixa categoria, la Jana Sanz va fer-se amb l’or, quedant tercera a salt i primera als aparells de barra i terra. En la categoria de base 4 petites, l’equip format per la Maria Gómez, la Clàudia Autón, la Judith Toral i la Leire Baillo va aconseguir una fantàstica tercera plaça. A nivell individual, destaca l’or de la Clàudia Autón  i el bronze de la Maria Gómez en l’aparell de paral·leles. En la categoria de base 4 mitjanes, l’equip format per la Dana Romero, la Karen García, l’Ariadna Raya i l’Enara Martínez es proclamà campió de la categoria. A més, en la classificació individual, la Dana quedà en primera posició, aconseguint també l’or en l’aparell de barra. La seva companya, Karen obtingué la plata a la classificació general i el bronze a salt. Els èxits en aquesta categoria no van acabar aquí, ja que l’Ariadna es classificà en segona posició en l’aparell de barra. En la categoria de base 5 mitjanes, l’Ona García es va penjar la medalla de bronze en l’aparell de barra d’equilibris.

A la categoria d’escolars federat, nivell A grans, l’equip format per la Lucía Picón, la Grazielle Soares, la Martina Francisco i la Iona Pauls, va aconseguir una fantàstica tercera posició. Podi al que se li sumà la tercera posició en la classificació individual de la Lucía i l’or a paral·leles. En la categoria C, la Laia Sorli s’endugué la medalla de plata en l’aparell de paral·leles.

Per altra banda, la gimnàstica artística masculina també va aconseguir resultats destacats. A la categoria de Promoció 1, l’equip format pel Samuel Linares, l’Aitor Sanz, l’Aleix Martínez, l’Àlex Ramiro, el Nico Rincón i el Joan Criado, es van fer amb l’or. Un gran resultat que no arribà sol, ja que en Samuel es proclamà campió en la classificació general de l’aparell de cavall amb arcs i a barra fixa, aconseguint dues plates, en l’aparell de terra i anelles. L’Aitor, quedà ben a prop del seu company a la classificació general, classificant-se en tercera posició, sent campió en l’aparell d’anelles i subcampió en els aparells de salt i barra fixa. L’Àlex aconseguí una tercera posició a terra i el Nico una plata a cavall amb arcs.

Setmanes més tard, amb la participació en el Trofeu ciutat d’Olot, organitzat també pel Club Gimnàstica Osona, el club ha tancat la pretemporada competitiva. Durant el cap de setmana del 18 i 19 de gener ha tingut lloc la quarta edició d’aquest trofeu. En aquesta ocasió, el club i el poble han estat representats per cinc gimnastes (Irene Muñoz, Noah Redondo, Júlia Mañas, Abril Zarco i Ona Agustí). En la categoria d’escolars federats nivell E petites, la Irene aconseguí classificar-se en tercera posició a l’aparell de terra. Enhorabona!