Cinc premis

Cinc premis

La 21a edició dels Jocs Florals d’Esparreguera va atorgar ahir cinc premis, un per a cada categoria més un a l’excel·lència lingüística, entre les disset obres que s’hi van presentar. El lliurament de premis es va fer a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, en un acte en el que també es varen lliurar els guardons de la 13a edició del Dictat Català d’Esparreguera i que va estar amenitzat per alumnes de l’Escola Municipal de Música i Dansa.

La responsable del Servei Local de Català, Maria Romero ha explicat a Ràdio Esparreguera que “estem molt contents per l’alta participació. Hem aconseguit representació a totes les categories i també creiem que la qualitat de les obres ha augmentat”. Pel que fa als premis, de les vuit obres presentades en la categoria de narrativa adults, la guanyadora ha estat “De silencis i paraules” de Marta Orús. En la categoria de poesia adults, s’hi van presentar quatre obres, finalment, el premi ha estat per ‘La no mort del rei Joan’, d’Albert Gobern.

La categoria de narrativa jove, entre quatre obres presentades, la va guanyar Aina López, amb “Camins incerts”. Per últim, en la categoria de poesia jove ha guanyat Carla Ubals amb ‘Imagino no haver d’imaginar’. En aquesta categoria només s’hi va presentar una obra, però el jurat ha considerat que es mereixia el reconeixement. El premi de l’excel·lència lingüística va recaure, per segon any consecutiu, en Joana Llordella, amb “Constel·lació Perduda”, un guardó que atorga el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Pel que fa a la 13a edició del Dictat Català d’Esparreguera, en el que van participar 92 persones, el primer premi ha estat per a Sílvia Alavedra, que va guanyar la prova en la fase de paraules de desempat. En aquesta ocasió el text escollit va ser de Teresa Pàmies, en el centenari del seu naixement.

Compartir:

Mės notícies

Deixa el teu comentari

La teva adreça electrónica no será publicada. Els camps obligatoris estan marcats amb

Classificats

Últimes notícies

Compartir: